de

Nieuws

 

Augustus 2022

Spenco BV wenst iedereen een zonnige zomer en een fijne vakantie toe!!

Wij zijn gesloten vanaf maandag 1 augustus. Maandag 22 augustus zijn wij weer aanwezig!

 

 

   


  November 2018 - Afzuiging metalisseer- en straalhal

In Etten-Leur heeft Spenco de afzuiging geleverd en gemonteerd voor een metalisseer- en straalhal. Deze afzuiging is aangesloten op 3 stuks ATEX-filterkasten, inclusief explosie ontlastklep. Deze drie filterunits zijn toerengeregeld en zijn voorzien van luchtretourkanalen met geluiddempers. Daarnaast is er ook een kleppensectie waarmee de onderdruk in de cabine kan worden geregeld. De filterunits hebben elk een capaciteit regelbaar tussen 15.000 m³/h en 24.000 m³/h, afhankelijk van de toepassing. 

   


Juli 2018 - Nieuwe medewerker naar aanleiding van samenwerking met Startpunt Twente Milieu

Enschede, 17 juli 2018
Succesvol jaar voor Startpunt Twente Milieu
Met diploma op zak naar een reguliere baan

In 2017 startte Twente Milieu het eigen leerwerkbedrijf Startpunt. Met succes, want na een jaar leren en werken stromen de eerste deelnemers nu, met een diploma op zak, uit naar een reguliere baan. Daarmee is Twente Milieu een belangrijke partner als het gaat om het organiseren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Eén van de deelnemers uit de eerste lichting van Startpunt, A., heeft een regulier arbeidscontract getekend bij Spenco BV. Spenco, een metaalverwerkend bedrijf in Hengelo, is specialist in het ontwerpen en vervaardigen van luchtfilters, geluiddempers en afzuiginstallaties. A. gaat daar aan de slag als allround medewerker. Ook voor de andere deelnemers, die nu nog in hun proefperiode zitten, lijkt de uitstroom te lukken, waaronder een deelnemer die uitstroomt naar Loodservice Hengelo. “Dit maakt dat Startpunt een succes is, waar we erg trots op zijn”, zegt John van der Tonnekreek, praktijkopleider bij Startpunt.

Opstap naar een baan
“Startpunt is een zeer fijne organisatie”, zegt A. “Ik heb onder andere technische kennis opgedaan. Maar ook mijn Nederlandse taal is aanzienlijk verbeterd. Ik kan iedereen die een opstap nodig heeft, aanraden om bij Startpunt een diploma te halen”, aldus A.. Ook Michel Spenkelink, directeur bij Spenco, is enthousiast. “Wij zijn vaak op zoek naar goed gemotiveerde vakmensen voor de lange termijn en werken dan ook met verschillende vakopleidingen samen. Helaas is het aanbod laag. Bij Startpunt krijgen de medewerkers al een basisopleiding, waarna ze hier intern of met behulp van de vakopleiding goed verder worden opgeleid”, zegt Spenkelink. “Daarbij kijken we naar de persoon zelf en niet zozeer naar het verleden. Als iemand goed gemotiveerd is en de juiste mentaliteit heeft, dan kunnen we binnen Spenco wel de benodigde vakkennis bijbrengen. Iedereen krijgt een kans.”

Leerwerktraject
Bij Startpunt biedt Twente Milieu mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een jaar lang werk in combinatie met een mbo-opleiding op niveau 1. De deelnemers reinigen, inspecteren, onderhouden en repareren ondergrondse containers en veiligheidsvloeren. Naast vier dagen werk verzorgt Twente Milieu een dag lang opleiding op mbo niveau 1, in samenwerking met het ROC van Twente. Dit is een entreeopleiding tot assistent installatie- en constructietechniek.

Prestatieladder Socialer Ondernemen
Twente Milieu is gecertificeerd op de hoogste trede van de ‘Prestatieladder Socialer Ondernemen’ en wil blijven groeien in sociaal ondernemen. Zowel in aantal medewerkers uit de doelgroep als het uitdragen van activiteiten richting partners. Ook voor september 2018 is Twente Milieu op zoek naar een nieuwe groep deelnemers voor Startpunt. Meer informatie is te vinden op www.twentemilieu.nl/startpunt. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Miranda Kloppers van Werkplein Twente via m.kloppers@swb.nl.

Afvalinzameling en beheer openbare ruimte
Twente Milieu voert voor veel Twentse gemeenten diensten uit op het gebied van afvalinzameling en beheer openbare ruimte. Van het legen van containers aan huis, het beheren van afvalbrengpunten, het inzetten van afvalcoaches tot gladheidbestrijding, plaagdierbeheersing, groenvoorziening en het adviseren van gemeenten bij beleidsontwikkeling. Samen met de verschillende gemeenten informeert Twente Milieu de inwoners over het beleid en de impact daarvan voor inwoners.


 

 Mei 2018 - Het Hengeloërtje

Spenco heeft in opdracht van gemeente Hengelo deze ministadhuistorentjes gemaakt uit cortenstaal. Dit paaltje is voorzien van LED verlichting en in de zijkant is het gemeentewapen gemaakt. Heeft u hem al gezien? Door Radio Hengelo TV is een filmpje geplaatst, die is hieronder ook te zien.

  


 Mei 2018 - Grote RVS 316 geluiddemper

In Lelystad heeft Spenco een grote geluiddemper met ventilator en bocht geleverd en gemonteerd. Deze geluiddemper is geschikt voor 118.200 m³/h met een ontwerp temperatuur 200ºC in RVS316. De bocht heeft een diameter van Ø1560 mm. De coulissendemper met frame heeft een totale uitwendige maat van 3.200 x 3.200 x 8.000 (b x d x h) mm. De ventilator is onder de coulissendemper gesitueerd. 

  


 April 2018 - Lascabines

Voor het opleidingscentrum Smeot in Hengelo zijn nieuwe complete lascabines geplaatst. De lascabines zijn voorzien van puntafzuiging, ruimteafzuiging, verstelbare werktafel en lasgordijnen. Boven de lascabines is een bordes gemaakt ten behoeve van opslag. Ook de trap hiervoor is door Spenco gemaakt en geplaatst. Hopelijk kunnen veel studenten hierdoor het mooie vak goed leren en instromen in de wereld van metaal. 

  


oktober 2017 - Safan kantbank

Onlangs is bij Spenco de nieuwe Safan kantbank geplaast. Deze CNC-gestuurde kantbank met een maximaal tonnage van 170 ton heeft een elektrisch-hydraulisch systeem. Met deze kantbank kunnen de collega’s op een hoger tempo met meer kracht en nog efficiënter werken.

Met een werkbreedte van 3,7 en een maximaal tonnage van 170 kan probleemloos 8 en 10 mm dik plaatstaal gekant worden.


augustus 2017 - Demper met een lengte van 7 meter

Voor onze klant heeft Spenco een samengestelde geluiddemper gemaakt uit RVS plaat materiaal. Deze demper is voorzien van 2 kernen en wordt toegepast als onderdeel van een schoorsteen.

 De buitenmantel heeft een diameter van Ø1200 en heeft een totale lengte van 7 meter.

Deze demper is inclusief certificaten geleverd.

  


juli 2017 - Investering nieuwe kantbank

Spenco heeft opnieuw geinvesteerd in het machinepark. In week 29 wordt een nieuwe Safan kantbank geplaatst. Deze CNC-gestuurde kantbank is voorzien van de nieuwste ontwikkelingen, zodat er nog efficienter gewerkt kan worden. Deze kantbank heeft een maximaal tonnage van 170 ton en een werkbreedte van 3,7 meter. Hiermee kan probleemloos 8 en 10 mm dik plaatstaal gezet worden.

De hybride kantbank is voorzien van een hoog-dynamische Y-as regeling, met daal- en retoursnelheden van 230 mm/sec waardoor cyclustijden behaald die tot 30% korter zijn dan bij tradionele hydraulische kantbanken. Het gaat hierbij om een elektrisch-hydraulisch systeem dat de voordelen van beide aandrijftechnieken combineert. Een servomotor met directe aansturing zorgt voor de efficiëntie en snelheid, en de hydrauliek zorgt voor de kracht en duurzaamheid.

Hybride techniek: de ultieme combinatie van ecologisch en economisch.


 November 2016 - Uitzending Ondernemen doen we Zo

Op 6 november is het interview van Spenco bij "Ondernemen doen we Zo" in beeld gebracht op RTL7. Heb je de uitzending gemist? Je kunt hier het item van Spenco terug kijken.


November 2016 - Spenco op tv bij RTL7

Voor het tv-programma "Ondernemen doen we Zo on tour" op RTL7 zijn er opnames gemaakt bij Spenco BV. Presentator Jeroen Smits heeft een interview gehouden met Michel Spenkelink en er zijn opnames gemaakt in de werkplaats. Deze uitzending geeft een mooi beeld van Spenco en haar producten. Spenco's werkwijze en veelzijdigheid komt hierbij goed naar voren. 

"Ondernemen doen we Zo on tour" is een televisieprogramma voor de zakelijke markt. Op locatie spreekt presentator Jeroen Smits met ondernemers uit verschillende branches. Dit keer wordt Spenco in de spotlights gezet!

Aanstaande zondag (6 november) om 13:30 uur is de uitzending op RTL7.

  


September 2016 - Afzuigsysteem metalliseercabine

Voor een metaalbeschermingsbedrijf is er een afzuigsysteem gemaakt voor een nieuwe metalliseer (schoopeer) cabine. In de bestaande bedrijfshal is een overkapping geplaatst waar producten kunnen worden voorzien van een laag aluminium of zink door middel van metalliseren. 

Het systeem is speciaal berekend en uitgelegd voor de situatie. Spenco heeft geleverd en gemonteerd: afzuigwanden, kanalensysteem, filterkast met ventilator, geluiddemper en luchttoevoer ventilatie.

De filterkast is geschikt voor 26.000 m³/h, automatisch gestuurd persluchtreinigingsysteem, barstluiken, geheel doorgeaard, explosie terugslagklep en stofvaten. Aan de 22kW ventilator wordt aan de perszijde een geluiddemper geplaatst. De ventilator heeft een geluidvermogen van circa 70 dB(A) na de demper.

Op de foto's hierboven is de filterinstallatie te zien. Hieronder (van links naar rechts) is de zijkant van de filterkast met ventilator en geluiddemper, afzuigwanden en luchttoevoerunit. 

  


September 2016 - Geluiddempers

Voor een klant in de voedingsmiddelenindustrie zijn acht gelijke geluiddempers gemaakt. Elke demper heeft een afmeting van circa 1250 x 600 x 800 mm. In de dempers zitten twee zij coulissen en één midden coulisse. Middels 90º bochten zijn de dempers aangesloten op bestaand kunststof leidingwerk. Aan één zijde is de bocht voorzien van isolatie ten behoeve van geluiddemping. Om de luchtverdeling op gewenst niveau te krijgen, is er tevens een leischoep aangebracht in elke bocht.

Met deze geluiddempers wordt een tussenschakeldemping (TSD) bereikt van 33 dB(A).

 


September 2016 - Poederspuitwand

Spenco levert met regelmaat poederspuitwanden uit. Afgelopen maand is er opnieuw een spuitwand ten behoeve van 10.000 m³/h geleverd bij een tevreden klant. Afmetingen van deze spuitwand zijn 4.000 x 2.600 x 3.350 mm
Deze spuitwand is voorzien van:

- 10 filterpatronen met totaal 145 m² filterdoek
- 3 membraan ventielen van 24 VDC
- 5,5 kW ventilator inclusief geluiddemper

   


Augustus 2016 - Via andere kanalen op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Spenco

Spenco is ook actief op Facebook en LinkedIn en plaatst hier alle nieuwe ontwikkelingen. Volg ons op (één van) deze kanalen om als eerste op de hoogte te zijn.

LinkedIn link
Facebook link


Juni 2016 - Bedrijfssluiting in verband met vakantie

Week 32 (maandag 8 t/m vrijdag 12 augustus) is Spenco gesloten in verband met vakantie. In de weken ervoor en erna zullen wij in beperkte bezetting aanwezig zijn.


Juni 2016 - 20 jarig bestaan Spenco BV

1 juni 1996 is Michel Spenkelink gestart met Spenco BV als eenmans bedrijf. Nu, 20 jaar later, heeft hij een bedrijf met circa 20 medewerkers in dienst. Een mijlpaal waar we allemaal trots op zijn en hopen op nog veel meer mooie jaren samen!


April 2016 - Openingstijden in verband met feestdagen april/mei 2016

27 spril is het Koningsdag. Op 4 en 5 mei viert Nederland de vrijheid. Op 5 mei is het Hemelvaartsdag. Tevens is het pinksteren medio mei. Voor Spenco gelden de volgende openingstijden:
-woensdag 27 april gesloten
-woensdag 4 mei geopend op reguliere tijden
-donderdag 5 mei gesloten
-vrijdag 6 mei gesloten
-maandag 9 mei t/m vrijdag 13 mei geopend op reguliere tijden
-maandag 16 mei gesloten
-vanaf dinsdag 17 mei geopend op reguliere tijden


Maart 2016 - Spenco investeert in machinepark

Blijven investeren in de machines is voor Spenco van groot belang. Er is gekozen voor een nieuwe fiber lasersnijder van 3kW, die ook al op korte termijn geïmplementeerd zal worden. Er kan tot een materiaaldikte van 15 mm gesneden worden. Hiermee zal een kwaliteitsverbetering en reductie in productietijd behaald worden. 


Maart 2016 - Afzuiging bij uitlaatsystemen fabrikant

Bij een uitlaatsystemen fabrikant voor motoren was er in de testruimte behoefte aan afzuiging van uitlaatgassen. Spenco heeft hiervoor een afzuig- en inblaassysteem geleverd en gemonteerd. Het afzuigsysteem kan door middel van een flexibele slang aan de uitlaat van de motor gemaakt worden. Voor de toevoer is een rechthoekig kanaal met scharnierbaar klepblad (handmatig) gemaakt.

   


Maart 2016 - Spenco wenst iedereen fijne paasdagen!

Spenco wenst iedereen fijne paasdagen toe! Wij zullen op vrijdag 25 maart op de reguliere tijden aanwezig zijn. Maandag 28 maart zijn wij gesloten. Dinsdag 29 maart zijn wij weer aanwezig.


Februari 2016 - Mobiele filter met ventilator unit

In samenwerking met een filterleverancier zijn er twee typen mobiele units ontwikkeld, ten behoeve van het afzuigen van verfdampen. De eindklant coat zeer grote producten, waardoor een stationaire afzuigwand geen optie is. Aan deze eindklant zijn meerdere combinaties van de mobiele ventilatorunit en -filterunit geleverd. Beide units zijn eenvoudig verrijdbaar en worden aan elkaar gekoppeld door middel van flexibele slangen. 

De ventilator unit heeft een vermogen van 4kW en is geschikt voor circa 10.800 m³/h. De bijbehorende filterunit is voorzien van panelen voorfilter en zakken nafilters. Uiteraard geschikt voor het gelijke debiet.

   


Januari 2016 - Surveillance ISO9001+3834 geslaagd

Half januari heeft Lloyd's Register Nederland een surveillance bezoek gebracht aan Spenco, met een zeer positief resultaat. Conformiteit aan de huidige ISO9001:2008 en ISO3834-2:2005 werd aangetoond; de huidige certificering blijft gehandhaafd!


December 2015 - Spenco wenst iedereen fijne feestdagen

Spenco BV wenst iedereen fijne feestdagen toe, en alvast een ijzersterk nieuwjaar! 

We zijn gesloten vanaf donderdag 24 december. Maandag 4 januari zijn wij weer aanwezig!


December 2015 - Nieuwe website

Het was tijd voor een vernieuwing van onze website, waar wij dan ook gehoor aan gegeven hebben. Een fris, modern uiterlijk en informatie.


November 2015 - Toelevering biomassa-energiecentrale

Voor een biomassa-energiecentrale heeft Spenco B.V. meerdere onderdelen aangeleverd. Deze energiecentrale is geplaatst. Daarna zijn de kanalen van Spenco B.V. gemonteerd, alvorens de wandpanelen geplaatst konden worden. De kanalen zijn gemaakt van (onder andere) 3mm dik plaatstaal, voorzien van zwarte coating. De grote zware kanalen hebben een afmeting van Ø900 en groter. Spenco B.V. heeft vervolgens ook een geïsoleerde schoorsteen inclusief geluiddemper van 27 meter geplaatst. De schoorsteen heeft een diameter van Ø900 mm.


Juli 2015 - ISO 3834-2:2005

Behalve ISO 9001 is Spenco BV tevens druk geweest met het behalen van laskwalificatie ISO 3834-2:2005, en met succes. Hierdoor kunnen wij onze (potentiele) klanten nóg beter tegemoet komen in hun wensen. Vraag gerust naar de mogelijkheden!


Januari 2015 - ISO 9001:2008

De afgelopen maanden is Spenco BV druk bezig geweest met het verbeteren en optimaliseren van het kwaliteitsmanagementsysteem binnen de organisatie. Dit is gisteren beloond met het certificaat ISO 9001:2008. Wij zijn bijzonder trots op deze prestatie. Met het behalen van dit ISO-certificaat wordt verklaard dat ons kwaliteitsmanagementsysteem is goedgekeurd door een onafhankelijk certificeringsinstituut.


Juli 2014 - RVS Ventilatoren

Voor een Nederlandse Tapijtfabriek hebben wij de toelevering verzorgd van een RVS-leidingsysteem met bijbehorende ventilatoren (met geluiddempers), om de huidige problemen te verhelpen. Hiervoor zijn door Spenco metingen verricht, berekeningen gedaan en op basis daarvan een bijbehorende offerte. Na de toezegging voor de opdracht zijn de ventilatoren, geluiddempers en pijpleidingen door Spenco BV vervaardigd en ter plekke gemonteerd. Voor beide bedrijven een succesvol project.